Over Tjebbe

Wie is Tjebbe HEPKEMA?

Wel eens een dierenarts ontmoet die vooral verstand heeft van mensen, werk en conflicten?

Tjebbe Hepkema

Maak kennis met Tjebbe Hepkema, dierenarts die zijn laarzen heeft uitgetrokken en nu stevig in zijn schoenen staat als mediator, trainer, conflictcoach en klachtenfunctionaris.

Tjebbe Hepkema (1952) groeit op als zoon van de plaatselijke dierenarts in Tolbert, een mooi dorp in het Groningse Zuidwesterkwartier. Hij raakt al jong gefascineerd door de vele aspecten van diergeneeskunde en begint in 1972 zelf met deze studie in Utrecht. Na zijn afstuderen werkt hij zeventien jaar als dierenarts in een maatschap van zes collega’s. Hij zet zich met passie in voor goede zorg en begeleiding naar herstel.

Zijn focus verschuift steeds meer naar de relatie mens en werk. Parallellen met zijn werk als dierenarts zijn duidelijk: er is een probleem, er moet een oplossing komen, er wordt een deskundige ingeschakeld. Met het juiste middel verdwijnen de klachten en wordt het probleem opgelost. Gezonde ontwikkelingen en herstel zijn nog altijd het doel van deze bevlogen deskundige.

HEPKEMA

In dienst van P&O services doet hij zijn eerste ervaringen op als begeleider en coach. Vanwege zijn werkervaring begeleidt hij eerst vooral dierenartsen met burnoutproblematiek. Het accent verschuift al snel naar de begeleiding van ambtenaren met overwegend mobiliteitsproblemen.

Tjebbe raakt  geboeid door het verschijnsel dat conflicten zo snel onhandelbaar worden. Hij maakt er zijn specialisme van om conflicten weer hanteerbaar te maken en verdere escalatie te voorkomen, door activiteiten als conflictcoach en mediator.

Tjebbe heeft diverse vakinhoudelijke opleidingen gevolgd en is aangesloten bij verschillende vakorganisaties, zoals Nederlandse Mediatorsvereniging (NMV), Mediation federatie Nederland (MfN), de beroepsvereniging voor Loopbaanprofessionals Noloc , Vereniging Mediators in de Gezondheidszorg (VMG) en de beroepsvereniging van Dierenartsen KNMvD. Hij is partner bij de Quality Mediators en werkt samen met de Basculegroep,  Ampersand advocatuur en het Carrière Centrum voor Artsen ( CCVA).

HEPKEMA, handelend in begeleiden: vanaf 2005 gedeeltelijk en sinds 2007 volledig als zelfstandig ondernemer. Ervaren in begeleiding en conflicthantering bij arbeidsvraagstukken van maatschappen van (para)medische beroepsgroepen. In het bijzonder de zorg en de medische sector kunnen rekenen op de warme sympathie en enthousiaste inzet van HEPKEMA met als doel gezonde en betere relaties tussen mens en werk.                                                                                            

Tjebbe werkt als mediator in zijn eigen mediationpraktijk in Meppel, waar hij samenwerkt met advocaat Judith Veldhuis-Lampe.

http://www.ampersand-advocatuur.nl

 

“Door mijn schaduw te zien weet ik dat de zon schijnt.”